正序浏览
主题图片汇总
主题内检索
资深泡菜
泡网分: 69.632
1 期 2 期 3 期 4 期 5 期 6 期 7 期 8 期 9 期 10 期 11 期 13 期 14 期 15 期
我們的舊家
無忌的香港色友,集合吧!(一)無忌的香港色友,集合吧!(二)無忌的香港色友,集合吧!(三)
無忌的香港色友,集合吧!(四)無忌的香港色友,集合吧!(五)無忌的香港色友,集合吧!(六)
無忌的香港色友,集合吧!(七)無忌的香港色友,集合吧!(八)無忌的香港色友,集合吧!(九) ;  
無忌的香港色友,集合吧!(十)

本帖活動

已經圓滿束的活動 :
【茶敍外拍FB】 2009年1月17日 (星期六) 農曆十二月廿一日
【荷里活道前警察宿舍外拍活動】 2009年2月22日 (星期日) 農曆一月廿八日
【二零零九年香港花卉展覽外拍活動】 2009年3月14日 (星期六) 農曆二月十八日
【三水荷花世界】2009年6月27、28日 (星期六、星期日) 農曆閏五月初五、初六日
【流浮山附近拍攝及海鮮晚飯】 2009年11月15日 (星期日) 農曆九月廿九日

有用資料

香港※※一站通香港天文台天氣報告及七天天氣預報香港天文台遠足及攀山天氣資訊
香港漁農自然護理署郊野公園之友會 ;  香港自然網 ;  體驗自然坐井會鳳園蝴蝶保育區
香港在線生態地圖旅行家香港岩石網世界自然基金會香港分會香港康樂及文化事務署
行山樂
香港電訊管理局 - 已調查流動電話能覆蓋的行山徑之數碼地圖Impress Watch(中文站)
香港相機店鋪地址網易 - 香港數碼相機購買指南
手動景深計算器 ;   應該知道的攝影網址

部份店家
將軍 ;  天祥萬成永成豐澤百老匯雷射
天然恒輝數碼DCFever ;  銳鷹影樓器材

保養、維修介紹:
斌達相機修理公司   地址:香港 中環 士丹利街22號 登寶大廈 17字樓 2室
電話:+852 - 2522 9905,2522 9908   傳真:+852 - 2522 4713
專業相機修理中心 盧國華師傅   地址:九龍 尖沙咀 赫德道1~3號 利威商業大廈 13樓 1303室
電話:+852 - 2388 8237

代理行
與華石利洛

毒窟
香港徠卡迷天地香港互聯網康泰時攝影會香港老餅家香港數碼天地論壇
徠卡迷俱樂部討論區攝影家手扎數位視野
Leica中文站
色形無忌:Rollei广州会馆(3期)深圳徕卡迷交流区:讨论、上图(二)宾族---深圳驿站。
想搞清楚镜头的味道,油润,空气感的物理原因

同學們的主题帖
mhi 管理的 :最近很喜欢用MZ-S!慢游漫食@澳门!富士小旁轴俱乐部【GR】our life
Alpafan 管理的 :偷閒加油站
freecat 管理的 :针孔视界(贴图&讨论)换一种玩法:诱人的针孔摄影
sunnya 管理的 :六祖故鄉人-〔肇庆、云浮〕色友会馆〔Ⅴ〕
Houston 管理的 :體會香港捕捉精彩
孤獨的騎士 管理的 : 京师游骑兵: D3,1DsM3,leica,Linhof
南來北往的貓哥 管理的 :深圳宝安的色友们, 一起折腾摄影吧 ! (四)
無為 管理的 : 走过的日子---

同學們的blog

各位同學近期作品欣賞 (不定時更新,按貼圖先後排序,歡迎各位同學提供建議)  

KM141,『部分垃圾鏡頭』灰階測試圖
顯示器色彩及灰階測試圖
Andy 的 email :andy@leica.pro,hkandy@163.com,hkandy@hotmail.com
Andy 的 MSN :hkandy@hotmail.com

[Andy 编辑于 2009-11-22 00:36]
相关标签: MZ-S 富士 徕卡 Leica
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
浏览:115878 回帖:2524
游客没有回帖权限
版主
泡网分: 13.43
此主题由于以下原因被关闭:系统自动关闭超过 2500 个回帖的主题。

新主题链接: http://www.xitek.com/forum/showthread.php?threadid=737612
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 北地烈焰 在2010-05-12 02:13发表 第2522帖
舊年高買低走比佢強姦了兩次, 輸到半年沒早餐食, 差點要睇心理醫生, 怕咗啦, 今次死性不改又中個頭埋去, 自己都覺得自己有被虐待狂傾向, 咪啦, 都系走人算啦.

直情散戶心態做咗「羊太」,一D都唔似女王本色,為何唔Call呢?唔明?唔明?   
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
陈年泡菜
泡网分: 36.927
原文由 Mic1486 在2010-05-11 23:49发表

挑!!!!! 叫有Q用咩, 我夠叫咗八十幾年咯, 喉嚨仲沙過麥炳榮呀. 71.8既大笨象只入一手, 梗窮喇.

舊年高買低走比佢強姦了兩次, 輸到半年沒早餐食, 差點要睇心理醫生, 怕咗啦, 今次死性不改又中個頭埋去, 自己都覺得自己有被虐待狂傾向, 咪啦, 都系走人算啦.
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 北地烈焰 在2010-05-11 15:24发表 第2497帖
睇定D呵 BROTHER, 大陸局勢未定, 一切看大陸嘎現在....我71.80 入左一手滙豐, 手續費都唔夠比, 唔知揸定放, 物賤斗窮人, 天呵, 我唔想咁窮呵....NND 成日咁叫都冇人理我. 明晚又搏過, NND, 如果個普萊西再冇表現我實將佢打入冷宫.

尋寶遊戲,大把細價股可炒!   
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 mhi 在2010-05-11 19:56发表 第2512帖
如果係Ektar果支就正咯!.....

咁就等mhi大大出手,我就等睇好片!   
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 Mic1486 在2010-05-11 23:41发表 第2515帖
繼續添磚加瓦.
明晚的賽駒, 有兩隻焉, 很奇怪; 第一隻是<好順利>, 出過兩次沙田1000米都幾乎包尾回來, 賠率麼, 七八十倍. 今次轉跑窄場1200米, 目前的賠率卻只有9.8. 什麼原因?
第二隻是上季鐵馬, 逢跑千六至二千都必入三甲, 位置派彩仲好分到你唔信, 係馬迷都知這是隻中長途馬, 但這次卻報跑千二. 騎師換上幾乎霉過mic的明仔, 不過有一點: 晨操一手一腳由練馬師包辦, 踱步都不假手於人. 凈係呢份勤勉已值十皮啦. 現在獨贏賠率是21倍, 馬名麼? 咪就係<巴圖魯>囉. 我就一於細W大P鋤落去, 嗱! 講明先呀, 你地唔好跟呀, 搭沉船賴你架.

户口冇$$,想瞓身都唔得,每隻支持十元正!   
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 Mic1486 在2010-05-11 23:49发表 第2517帖
挑!!!!! 叫有Q用咩, 我夠叫咗八十幾年咯, 喉嚨仲沙過麥炳榮呀. 71.8既大笨象只入一手, 梗窮喇.

女王走去買大笨象,又唔事先張揚,我會建議改買“08046.HK”,
上星期二、三在HKD0.80入,今日收市1.020、在11:00am搶到最高1.070,
如果當時出咗就發多D,就算喺1.00出都有+25%,幾日有咁嘅利潤,去邊處搵!   
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
泡网分: 41.732
原文由 北地烈焰 在2010-05-11 15:24发表

物賤斗窮人, 天呵, 我唔想咁窮呵....NND 成日咁叫都冇人理我.

(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
泡网分: 30.417
原文由 Mic1486 在2010-05-11 23:41发表

继续添砖加瓦.

明晚的赛驹, 有两只焉, 很奇怪; 第一只是<好顺利>, 出过两次沙田1000米都几乎包尾回来, 赔率么, 七八十倍. 今次转跑窄场1200米, 目前的赔率却只有9.8. 什么原因?
第二只是上季铁马, 逢跑千六至二千都必入三甲, 位置派彩仲好分到你唔信, 系马迷都知这是只中长途马, 但这次却报跑千二. 骑师换上 ......

等你好消息!
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
泡网分: 41.732
原文由 北地烈焰 在2010-05-11 15:24发表

睇定D呵 BROTHER, 大陸局勢未定, 一切看大陸嘎現在....我71.80 入左一手滙豐, 手續費都唔夠比, 唔知揸定放, 物賤斗窮人, 天呵, 我唔想咁窮呵....NND 成日咁叫都冇人理我. 明晚又搏過, NND, 如果個普萊西再冇表現我實將佢打入冷宫.

繼續添磚加瓦.

明晚的賽駒, 有兩隻焉, 很奇怪; 第一隻是<好順利>, 出過兩次沙田1000米都幾乎包尾回來, 賠率麼, 七八十倍. 今次轉跑窄場1200米, 目前的賠率卻只有9.8. 什麼原因?
第二隻是上季鐵馬, 逢跑千六至二千都必入三甲, 位置派彩仲好分到你唔信, 係馬迷都知這是隻中長途馬, 但這次卻報跑千二. 騎師換上幾乎霉過mic的明仔, 不過有一點: 晨操一手一腳由練馬師包辦, 踱步都不假手於人. 凈係呢份勤勉已值十皮啦. 現在獨贏賠率是21倍, 馬名麼? 咪就係<巴圖魯>囉. 我就一於細W大P鋤落去, 嗱! 講明先呀, 你地唔好跟呀, 搭沉船賴你架.
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
泡网分: 30.417
原文由 Mic1486 在2010-05-10 23:55发表

咁你应该多D陪我, 因我是大大的好友.

梗系好友,你教我玩最平既野,
系玩采光!
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
泡网分: 14.72
我也幫個忙頂個貼!等新居!
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
mhi
资深泡菜
泡网分: 91.788
原文由 charlescheng2 在2010-05-10 23:41发表
老虾嫂标头!
Tessar 80F2.8!

如果係Ektar果支就正咯!.....
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
mhi
资深泡菜
泡网分: 91.788
等新居,顶!
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
陈年泡菜
泡网分: 59.577
齐齐顶,起新楼,等睇景
登录后可直接显示原图
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
泡网分: 42.185
顶帖,等新家落成
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 Emele 在2010-05-11 17:47发表 第2507帖
是的  還有田子坊  何解香港沒有呢  唉...

去田子坊嘆咖啡,正!
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
泡菜
泡网分: 10.499
原文由 Andy 在2010-05-11 17:41发表

情况與香港土瓜灣“※※藝術村”相同,以前是屠場,現今是上海“19叁III”創意中心。感覺上海搞得更好,能吸引多些遊人前往。

是的  還有田子坊  何解香港沒有呢  唉...
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 Emele 在2010-05-11 17:01发表 第2505帖
是白天去的  之前在蘇州工作時去  聽講以前是殺牛的  家陣就係一些所謂藝術館之類的  有吃有看

情况與香港土瓜灣“※※藝術村”相同,以前是屠場,現今是上海“19叁III”創意中心。感覺上海搞得更好,能吸引多些遊人前往。
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
泡菜
原文由 Andy 在2010-05-11 15:35发表

是白天去的?

以前來改用途時曾到過,現在是好地方,下次一定要去看看!

是白天去的  之前在蘇州工作時去  聽講以前是殺牛的  家陣就係一些所謂藝術館之類的  有吃有看
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
HSI
Closing 20,146.51 -280.13 -1.37%
Day Low 19,977.10 -449.54

大市去到20,000點附近,立即返弹,有強大支持,希望可以頂住。   
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
有幸恭迎古寵大師光臨!   
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
泡网分: 42.495
顶最后的贴!
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
話咁快又到2500帖!   
同學們幫手搬新家!   
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 北地烈焰 在2010-05-11 15:24发表 第2497帖

71.8上星期入?此刻75.9,有錢賺,夠請食虎蝦啦!   
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 Emele 在2010-05-11 14:59发表 第2495帖

是白天去的?

以前來改用途時曾到過,現在是好地方,下次一定要去看看!
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
泡网分: 39.297
照片徵集活動, 贏取豐富獎品

「香港品牌」是我們的城市品牌,是對外宣傳香港的平台。

注入新動力的「香港品牌」已於今年三月底啟動。為了使海內外人士更加認識香港不
同的面貌,我們同時推出了以人為本的「見面•見香港」宣傳運動,鼓勵香港人說出他
們自己的故事及對香港的情懷,以展現這個城市充滿活力、幹勁和富人情味的一面。

宣傳運動其中一個重要項目是「見面•見香港」照片徵集活動,歡迎大家在※※※十一
日前登入 http://www_facesofhongkong_com<http://www_facesofhongkong_com/> 網
站,上載你的照片,說出你的香港故事,便有機會贏取數碼相機等豐富獎品。照片必
須以人物為主體及在香港拍攝。

如有查詢,請致電2842 8883或2842 8849,或電郵brandhk@isd.gov.hk。
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
陈年泡菜
泡网分: 36.927
原文由 Andy 在2010-05-11 14:50发表

女王,剛剛又試二萬點樓下,個市點睇呀?   

(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
泡菜
原文由 Emele 在2010-05-11 14:56发表
上海19叁III/2

Sorry發錯了  請代為删掉  謝謝
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
回复主题: 無忌的香港色友,集合吧!(十一)
功能受限
游客无回复权限,请登录后再试